Plenari 26/11/15

Nou plenari ordinari de caràcter fonamentalment tècnic on l’oposició en ple tornà a demostrar en quanta estima em tenen i deixaren palesa, una vegada més, la seua frustració política i cert trastorn bipolar tàctic. Uns dies sóc el responsable de totes les malifetes imaginàries de l’acció de govern i l’endemà sembla que no pintem res i fem tot allò que desitja l’alcalde.

En fi, el de sempre.

 

Pel que fa al contingut.

A banda de diferents dacions de compte quan a l’activitat supralocal de l’alcaldia, vam aprovar per majoria absoluta la devolució de la part proporcional de la paga extraordinària de desembre de 2012, als empleats públics d’aquest Ajuntament.

També es va aprovar la Supressió de la Taxa i Derogació de l’Ordenança Reguladora de la Taxa per Arreplega de Fems per a l’exercici 2016.

Val a dir que, si bé no ho portàvem al programa, des de Compromís per Albal valorem de forma molt positiva aquesta decisió que compensa de llarg la recent pujada de l’IBI fent-ho, a més a més, d’una manera més justa i proporcionada perquè al contrari del que ocorre amb l’impost del cadastre, on paga més qui més té, la taxa del fem la paguem tots per igual independentment del valor de l’habitatge.

El següent punt de l’ordre del dia va ser l’aprovació del preu de l’aigua. Que si bé reflectia que l’ajuntament no ha fet cas a les pressions alcistes de l’empresa adjudicatària i simplement es compleix el contracte acordat, va esdevenir en un ball de xifres inconnexes, interpretacions interessades dels números i benintencionades apel·lacions a renegociar el contracte. Lamente dir que, sense entrar a personalitzar, per moments vaig sentir una punxada de vergonya aliena per l’espectacle que es va donar.

Vam continuar amb una Moció del grup municipal Ciudadanos sobre l’adequació dels parcs municipals d’oci infantil, a l’accessibilitat universal. Que si bé era un pèl redundant, perquè ja existeix al govern la voluntat política i es té un pla per a fer-ho, vam aprovar tots sense més discussió.

 

Al despatx extraordinari es van presentar dues mocions del grup socialista.

La primera, seguint la línia marcada des del govern de la Generalitat o l’ajuntament de València i fent nostres diverses directrius europees, demanava la FVMP actuacions tendents a minimitzar les conseqüències de la pobresa energètica, assolint pactes amb les empreses d’aigua, llum o gas que impedisquen el tall de subministrament a cap família en risc d’exclusió social. La vam secundar tots els grups.

La segona, exigint la derogació de la Llei 27/2013 de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local aprovada pel Partido Popular. Llei que, a pesar que els ajuntaments amb només un 2.96% del total del deute som les administracions amb diferència més sanejades (exceptuant casos concrets) ens limita molt el sostre de gasto, impedint-nos disposar dels recursos necessaris per a impulsar l’activitat econòmica, la creació de treball i en general desenvolupar polítiques que pal·lien els efectes d’allò que en diuen crisi i que nosaltres, a Coalició Compromís, anomenem estafa.

Es va aprovar amb l’oposició del PP. L’encesa defensa del ministre Montoro que va fer el representant del grup popular no mereix més comentaris.

 

El següent punt dins el despatx extraordinari va ser l’aprovació del reglament d’ús de les instal·lacions del Casal Jove.

En aquest cas, potser en deferència al que subscriu i a pesar d’haver passat ja per dues comissions informatives i vindre al plenari dictaminat, vam assistir a un botornós intent d’impregnar de causalitat política el que només és un reglament tipus d’ús d’un equipament públic, on de nou ens delectaren demanant a l’hora que no se’n fera ús partidista i defensant l’idoneïtat del lloc per a fer mítings. Un desficaci.

Finalment es va aprovar amb el vot contrari de coalició AVANT, alguna cosa totalment esperada quan el qui presenta res és Compromís. Reductes de dogmatisme i política de bar, que li anem a fer?.

Vam continuar amb el torn de precs i preguntes que, a parer meu, en la major part de les ocasions són més adients de fer en comissions informatives però que van aprofitar tots els membres dels grups de l’oposició per al seu torn particular de lluïment.

Finalment, passades les 23.30h es va donar per finalitzat aquest plenari llarg i per moments confús.

 

David Ramon Guillén.

Regidor de Cultura, Joventut i Participació Ciutadana.

27/11/15

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *