Bona vesprada a totes i a tots.

Fa ara quatre anys, en aquest mateix acte de constitució de l’Ajuntament, deia que ens trobàvem davant d’una fita històrica.

Compromís, una força inequívocament enquadrada al si del valencianisme polític, inclusiu i plural, i que apostem decididament per la defensa del medi ambient, la protecció del territori, i per valors com la diversitat, la solidaritat, o la defensa dels drets i llibertats civils, entràvem al consistori.

I poc després, malgrat una brutal campanya de pressió -tant en l’àmbit públic com al privat-, accedíem al govern local mitjançant un pacte de legislatura.

Hui, vist amb la perspectiva que només el temps ens pot donar, es pot assegurar que aquella decisió va ser, sense cap mena de dubte, un encert.

Espere que, en aquests quatre anys, totes i tots hajam deprés a gestionar millor les nostres xicotetes frustracions.

La nostra presència al govern local, durant els darrers quatre anys, ha suposat un canvi qualitatiu important. I un fet diferencial respecte d’anteriors legislatures.

No només des de les nostres àrees de gestió, amb la creació dels Consells de Participació, l’objectivació de les subvencions a les nostres associacions, l’aprovació d’un Reglament de Participació que obri de manera efectiva el govern del poble a la ciutadania, l’escola de ball tradicional municipal, una renovada i més participativa programació cultural, o la posada en marxa de les fires d’associacions, la Fira Jove, o la Fireta de nadal, entre moltes altres iniciatives.

Sinó que, a més, hem aportat estabilitat. I, de forma transversal, una visió més plural i progressista de la societat. Amb especial atenció a la sostenibilitat, la protecció del nostre patrimoni i, en particular, la defensa i promoció de la nostra singularitat cultural i la nostra llengua.

A les passades eleccions municipals la ciutadania d’Albal ha mantingut, amb xicotets transvasaments de vots, el seu suport a les mateixes forces i en la mateixa proporció que formàvem l’Ajuntament a la passada legislatura.

Validant, en cada cas, el treball i la situació de cadascuna d’aquestes forces. Amb una clara preferència majoritària -de 10 a 7- per les propostes programàtiques més progressistes. Però amb una important fragmentació del vot.

Açò ens deixa un escenari on la paraula, la negociació, i l’acord entre forces afins, esdevenen no només necessàries sinó democràticament obligades.

Els pròxims quatre anys Albal tindrà novament un govern progressista que, mitjançant un nou acord programàtic formarem el Partit Socialista del País Valencià, Unides Podem i Compromís per Albal.

Un govern fort i estable que ens ha de permetre, des de l’acord i el consens, fer front a reptes de caràcter social, econòmic o medi ambientals.

Pel que fa al nostre cas particular. La participació de Compromís en aquest nou govern plural ens ha de permetre, des de les meues responsabilitats al capdavant de les àrees de Cultura i Participació, mantenir la capacitat d’influir a les decisions generals del govern del poble, consolidar i aprofundir els canvis que vam començar la passada legislatura, i poder portar endavant moltes noves iniciatives i projectes.

Per tot això, anuncie el vot favorable de Compromís per Albal a la investidura del candidat del partit socialista, Ramon Marí.

I ja, per a anar finalitzant, no puc deixar passar l’oportunitat d’agrair a totes i tots els votants de Compromís la confiança que han dipositat en la meua persona. I assegurar-los que en aquesta segona legislatura, que hui comencem, treballaré amb la mateixa il·lusió i les mateixes ganes per a fer d’Albal un poble millor on viure.

També vull fer menció a les companyes i els companys del col·lectiu local, sense l’ajuda dels quals hui no estaria ací.

I un record als companys regidors de la passada legislatura que no repeteixen: Pepe, Jorge, Joel i Maties. I a les companyes regidores Pilar i Azucena. A totes elles els desitge lo millor.

I, sobretot, a la meua dona, els nostres fills i filla, i a tota la meua família que suporta, sempre amb bona disposició, totes les absències i obligacions que imposa aquesta vida pública i de gestió, que massa sovint arriba a ser, en extrem, absorbent.

Per totes eixes hores que perdem i mai no podrem recuperar. I també, perquè tu eres rebel i consentida, moltíssimes gràcies.

 

David Ramon

Regidor